2020 is een raar jaar voor iedereen. Zo ook voor ons contactpunt. Net als veel andere activiteiten gaat ook ons jubileumfeestje niet door. Toch hebben we besloten op 15 juli 2020 weer te vergaderen. Met een speciale bedoeling! Op deze dag willen we Jannie Kamps in het zonnetje zetten.

Jannie is al bijna haar hele leven mantelzorger. Van haar grootouders, haar ouders, haar man en haar dochter. En dat naast haar werk als onderwijzer/directeur kleuterschool.

In 1995 wordt Jannie door Ank Lieben gevraagd om mee te denken over een mogelijkheid mantelzorgers te ondersteunen met contactmomenten in Schoonebeek. En Jannie zegt ja. Vanaf dat moment heeft ze altijd klaargestaan voor het contactpunt en de daarbij aangesloten mantelzorgers.

Ze heeft veel activiteiten helpen organiseren. Grote projecten zijn bijvoorbeeld het schoolproject en een weekend uit voor mantelzorgers. Ook heeft ze mede ervoor gezorgd dat mantelzorgers in beeld kwamen bij gemeenten, provincie, zorgverleners en bedrijven.

Met Ank geeft ze voorlichting in andere plaatsen over het belang van het hebben van en het opzetten van contactpunten.

Nog steeds is ze actief in het meedenken over en meedoen aan activiteiten die wij met elkaar voor onze mantelzorgers willen organiseren. We hopen dat ze dat nog lang en zolang de gezondheid het toelaat blijft doen.

We hebben onze dank voor die 25 jaar inzet dan ook willen laten blijken met het aanbieden van een sculptuur van een persoon met een klavertje 4, wat staat voor geluk, gezondheid en voorspoed. Uiteraard horen daar ook bloemen bij. Ze is dan ook zeer verrast en blij met deze erkentelijkheid.

Jannie: hartelijk dank voor al je inzet in het verleden, het heden en de toekomst!